يکشنبه, 22 تير 1404

  • ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۳۹۹/۰۵/۰۱ 
برگزاری اولین نشست مجازی همكاری های سازمان با آژانس همكاری های بین الملل ژاپن (JICA)

اولین نشست مجازی همکاری های سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با آژانس همکاری های بین الملل ژاپن (JICA) برگزار شد

در پی شیوع پاندمیک ویروس کووید 19 و تشدید پروتکل های ایمنی در کلیه ادارات و سازمان های دولتی، اولین نشست مجازی همکاری های سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و آژانس همکاری های بین المللی ژاپن روز یکشنبه بیست و نهم تیرماه با حضور مسئولان و نمایندگان جایکا در ژاپن و ایران و نیز مدیران و کارشناسان این سازمان با هماهنگی دفتر ارتباطات علمی و همکاری های بین المللی برگزار گردید. 
 دکتر تورج ولی نسب مدیرکل دفتر ارتباطات علمی و همکاری های بین المللی، ضمن تشکر از حضور فعالانه جایکا برای پیگیری پیشنهادات ارسالی از سوی  سازمان در شرایط جدید جامعه جهانی که ناشی از بروز بحران کووید 19 است، به دستور کار این نشست و معرفی همکاران شرکت کننده  اشاره نمود. 
بررسی 3 پروژه پیشنهادی سازمان در حوزه های توسعه فعالیت های زنان روستایی، کشت میوه های گلخانه ای و تولید ارقام مقاوم به خشکی، اولین دستور کار این نشست بود. خانم Ozawa نماینده دفتر جایکا در توکیو با اشاره به تمایل جایکا برای همکاری نزدیک با این سازمان، انجام پروژه مشترک در زمینه توسعه فعالیت های زنان روستایی را با توجه به تجربیات ژاپن در این زمینه در صدر برنامه های جایکا در سال جاری دانست و اظهار داشت ما بزودی نتایج بررسی سایر پروژه های پیشنهادی را نیز به سازمان اعلام خواهیم کرد.
اجرای دوره های آموزشی برای کشورهای ثالث در حوزه آسیای غربی و شمال آفریقا (CWANA) در قالب همکاری های جنوب – جنوب از دیگر مباحث مطرح شده در این نشست بود. پیشنهاد برگزاری دوره برای کشورهای این منطقه با همکاری جایکا و ایران چند سالی است که از سوی مسئولان این سازمان مورد پیگیری قرار گرفته است. محدودیت های بین المللی ایجاد شده در روابط ایران و کشورهای این منطقه و شیوع بیماری کووید 19 از جمله عوامل اصلی در اجرایی نشدن و تعویق برنامه های پیشنهادی این سازمان در این حوزه است.
پیگیری ادامه همکاری های ایران، جایکا و افغانستان پس از اجرای موفقیت آمیز پروژه بهبود و توسعه کشت برنج در افعانستان(RIPA) که با همکاری جایکا و ایران برای آموزش کارشناسان و محققین افغانی به مدت 8 سال در مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز برگزار شد، سومین دستورکار این نشست بود. خانم Ozawa  و آقای Azuma با اشاره به شیوع بیماری کرونا به ویژه در افغانستان و ایران، رفع مشکلات ناشی از شیوع این بیماری در هر دو کشور را از مقدمات انجام توافقات صورت گرفته در این زمینه دانسته و بر لزوم اجرای ایمن برنامه های همکاری مشترک تأکید نمودند. همچنین آقای آزوما در پاسخ به سئوال مطرح شده از سوی آقای دکتر امیری لاریجانی، رئیس مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز مبنی بر پیگیری پروژه پیشنهادی ایران در زمینه طرح خودکفایی برنج که سال 97 به جایکا اعلام شده بود، اظهار داشت، با توجه به اینکه طرح مزبور خارج از زمان تعیین شده برای دریافت پروژه ها ارسال شده است، این طرح از دستور کار جایکا خارج شده و در صورت تمایل به پیشنهاد مجدد از سوی این سازمان می بایست تا پایان جولای 2020 (پایان دوره دریافت پیشنهادات) از طریق مبادی رسمی به جایکا اعلام گردد.
در پایان مذاکرات، آقای IMOTO نماینده دفتر جایکا در تهران، ضمن ابراز خشنودی در برگزاری این نشست مجازی، خواستار ارسال فرم های تکمیل شده پروژه های پیشنهادی از طریق مبادی رسمی تا پایان جولای 2020 شد.
روابط عمومی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها